:

Internet tuo asiakkaan virtuaalivierailulle myymälään

Napapiirin Lahja Oy:n Joulutalo on osa Rovaniemen Napapiirillä sijaitsevaa Joulupukin Pajakylää. Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuisesta tornirakennuksesta löytyvät lappilaistuotteiden ja matkamuistojen myymälä, ravintola sekä Joulunäyttely.

Yrittäjäpariskunta Inga ja Marko Jääskö halusivat piristää näkyvyyttään internetissä jollain uudella ja erilaisella. Koko ajan uusia markkinointikanavia etsivä pari päätyi tilaamaan Opasmedian virtuaalikierroksen.

— Halusimme esitellä asiakkaille valikoimamme runsauden sekä myymälämme viimeistellyn ilmeen sisältä ja ulkoa. Meillä on tarjolla tavaraa laidasta laitaan, ja näin asiakas saa enemmän tietoa kuin jos näkyvillä olisi vain yksi kuva jostain pöydästä, perustelee Inga Jääskö.

Nykyaikaista näkyvyyttä kehittyvälle yritykselle

Aiemmin Napapiirin Lahja mainosti lehdissä, mutta nyt useimmat lehtimainokset on jätetty pois. Jääskö kokee internetmainonnan olevan tätä päivää. Erityisesti hän pitää tärkeänä sitä, että eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevat asiakkaat löytävät yrityksen.

— Ihmiset matkustavat niin paljon. Itsekin kun lähden reissuun, katson netistä mitä siellä on saatavana ja tarjolla. Omilla nettisivullamme kävijöistä on suurin osa ulkomaalaisia, ihan joka puolelta. Muualta tulevat etsivät tietoa internetistä, eivät paikallislehdistä.

— Netistä tulee tilauksia, kun ihmiset haluavat ostaa lahjatavaroitamme. He, jotka eivät itse pääse tänne käymään, pyytävät sähköpostitse lähettämään esimerkiksi tuotekuvastoja ja valokuvia. On tärkeää, että tietomme löytyvät hyvin internetistä, Jääskö pohtii.

Inga Jääskö toivookin, että virtuaalikierros houkuttelee asiakkaita myymälään ja kävijöitä sivuille, sillä vanhojen asiakkaiden lisäksi uudet ovat aina tervetulleita. Jääsköjen yritystoiminta on laajenemassa kesällä 2010, kun aiemmin vuokralla ollut ravintola siirtyy heidän itsensä pyöritettäväksi ja mökkikylä avataan.

— Jos ei investoi eikä kehity, jämähtää paikalleen. Siinä se taantuma varsinaisesti tulee. Miehen kanssa molemmat olemme täydellä höyryllä mukana ja tykkäämme tästä, niin silloinhan se homma toimii, tuumii Inga Jääskö tyytyväisenä.

Saavutetut hyödyt

  • »Napapiirin Lahja Oy yrityshaussa
  • » eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevat asiakkaat löytävät yrityksen
  • » virtuaalikierros kertoo asiakkaille enemmän kuin muutama staattinen kuva
  • » uudenlaista ja erottuvaa näkyvyyttä

Referenssit

Internet tuo asiakkaan virtuaalivierailulle myymälään
Napapiirin Lahja Oy / Inga Jääskö
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus